T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İZMİR / GAZİEMİR - Gaziemir Rehberlik ve Araştırma Merkezi

Ata Senfoni Projesi Uygulama ve Araştırma Çalışmamız Tamamlandı.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2023–2024 Eğitim Öğretim yılı için okullarımızda sürdürülen Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetlerinin planlanmasında Öğretmenlerimizin, öğrencilerimizin ve velilerimizin görüşleri doğrultusunda belirlediği genel hedefi olan Psikolojik Sağlamlık ve İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün belirlediği Sınır Koyma hedefleri ile birlikte Dünya Ekonomik Forumu’nun açıkladığı 21. yüzyıl becerilerinin geliştirilmesi kapsamında, bilimsel araştırma sonuçlarına göre etkililiği tespit edilmiş ve ülkemiz açısından kadim değerlerimizle bütünleşmiş Binicilik Sanatını değerlendirerek İlkokul öğrencilerimizin algılama, eleştirel düşünme, problem çözme, öz disiplin, öz farkındalık, etkili ve dürüst iletişim, empati, liderlik, sabır, girişkenlik becerileri ile özgüven, sevgi, saygı ve sorumluluk duygularını geliştirmelerini desteklemenin yanında; son yıllarda görülme düzeyi artan akran zorbalığını önlemeyi ve çocuklarımızın arkadaşlık ilişkilerini istendik yönde geliştirmelerine yardımcı olmayı hedeflediğimiz projemizi gerçekleştirdik.

Gaziemir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Gaziemir Rehberlik ve Araştırma Merkezi ve Gaziemir Remzi Doğan İlkokulu ile birlikte gerçekleştirdiğimiz projemizde; insanların sosyal, duygusal, fiziksel, zihinsel gelişimlerine olumlu yönde etkisi bilimsel olarak kanıtlanmış Binicilik Sanatı ile nesnel yöntemlerle belirlediğimiz on bir öğrencimizi tanıştırdık.

Öncelikle çalışmamıza katılan öğrencilerimizin ebeveynlerine Gaziemir Rehberlik ve Araştırma Merkezi Proje Sorumlusu Psikolojik Danışman Serpil UĞUR tarafından Binicilik ve proje sürecimiz hakkında bilgi verildikten sonra öğrencilerimizle birlikte Remzi Doğan İlkokulu Okul Müdürü Fatma KARABULUT, Müdür Yardımcısı Mehmet Bora ÖZKAYA, Psikolojik Danışmanı Nesrin YILDIRIM GÜLEÇ ile birlikte haftada bir gün etkinlik alanına gidildi. Menderes Atlı Spor Kulübü Eğitmenlerimizden İdris ÇELİK tarafından öğrencilerimize eğitim verilerek her bir öğrencimiz Eğitmenler eşliğinde atlara bindi. Etkinlik sonunda öğrencilerimiz atları çok sevdiklerini ve bu çalışmaya katıldıkları için mutlu hissettiklerini ifâde etti.

İnsanlarla duygusal bağ kurabildiği bilenen ve insan gelişimini olumlu etkileyen atlarla öğrencilerimizi bir araya getirdiğimiz projemiz kapsamında öğrencilerimizle birlikte binişten sonra atları besledik ve atları tımar ettik. Çalışmamızın sonunda öğrencilerimizin duygularını ve düşüncelerini kaydettik. Projemize katılan öğrencilerimiz genel olarak önce biraz korktuklarını fakat atların kendilerine zarar vermek istemediklerini fark ettikten sonra çok mutlu hissettiklerini, Öğretmenlerimiz ve ebeveynlerimiz de çalışmalardan memnun olduklarını ve çocuklarımızın davranışlarına olumlu katkıları olduğunu gözlemlediklerini ifâde ettiler.

19-01-202419-01-202419-01-202419-01-2024

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Ata Senfoni Projesi Tanıtım Videosu

 

 

 

 

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 19.01.2024 - Güncelleme: 19.01.2024 12:15 - Görüntülenme: 203
  Beğen | 2  kişi beğendi