KURUMUN TARİHÇESİ

Konu : Rehberlik ve Araştırma Merkezi Açılması

BAKANLIK MAKAMINA

İlgi: a) 1 Nolu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi,

b)           30 Haziran 1997 tarihli ve Mükerrer 23011 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 573 sayılı Özel Eğitim Hakkında Kanun Hükmünde Kararmame,

c)            07 Temmuz 2018 tarihli 30471 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim Hizmetleri Yönetmeliği,

d)           24 Haziran2017 tarihli ve30106 sayılı Milli Eğitim Bakanlığı Kurum Açma Kapatma ve Ad Verme Yönetmeliği,

e)            İzmir Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğünün 26.07.2018 tarihli ve 87636364- 105.01-E.13800959 sayılı yazısı.

İlgi (a) 1 Nolu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi?nin 308. maddesinin (a) bendi Genel Müdürlüğümüzün görevlerini; "İlgili bakanlıklarla işbirliği içinde, özel eğitim sınıfları, özel eğitim okulları, rehberlik ve araştırma merkezleri, iş okulları ve iş eğitim merkezleri ile aynı seviye ve türdeki benzeri okul ve kurumların yönetimine ve öğrencilerin eğitim ve öğretimine yönelik politikalar belirlemek ve uygulamak..." şeklinde belirlemiştir.

İzmir Valiliğinin ilgi (e) yazı ekinde gönderilen rehberlik ve araştırma merkezi açılış dosyasının incelenmesi sonucunda, Aliağa, Bergama, Bornova, Buca, Çeşme, Çiğli, Karabağlar, Karşıyaka, Konak, Ödemiş ve Torbalı ilçelerinde 12 (oniki) rehberlik ve araştırma merkezi hizmet vermektedir. Bölgenin ihtiyacına binaen Gaziemir ilçesinde teklif edilen rehberlik ve araştırma merkezine, Gaziemir ve Menderes ilçesi ile birlikte hizmet vermesi düşünüldüğünden, ilgi (d) Yönetmeliğinin 8. Maddesi 8. Fıkrası hükmü gereğince rehberlik ve araştırma merkezi açma şartlarını taşımaktadır. Bu nedenle Gaziemir ilçesi Fatih Mahallesi 1188/3 Sokak Dış Kapı No: 2 adresindeki Şehit Polis Murat Koç Özel Eğitim Uygulama Okulu (1. - II. INI. Kademe)'nun 1. katına; rehberlik ve araştırma merkezi açılması, ilgi (e) yazı ile teklif edilmekte olup söz konusu teklif ilgi (a) Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi, ilgi (b) Kanun Hükmünde Kararname, ilgi (c,d) Yönetmelikler doğrultusunda değerlendirilerek Genel Müdürlüğümüzce de uygun mütalâa edilmektedir.

Makamlarınızca da uygun görüldüğü takdirde; İzmir İli Gaziemir İlçesinde, Şehit Polis Murat Koç Özel Eğitim Uygulama Okulu (I. - TI. TI. Kademe)'nun 1. katına; "Gaziemir Rehberlik ve Araştırma Merkezi" adıyla bağımsız gündüzlü bir merkez açılması, merkez için tahsis edilen bölümlerin her türlü tamir bakım ve onarımın mahallince karşılanmasından sonra eğitim-öğretime başlatılması, donatım malzemelerinin Bakanlığımız Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü?nce sağlanması, mührün merkez (okul) müdürlüğünce Hazine ve Maliye Bakanlığı Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğüne sipariş verilerek yaptırılması için gereğini olurlarınıza arz ederim.

Ahmet Emre BİLGİLİ

Genel Müdür V.

OLUR

14.02.2019

İbrahim ER

Bakan a.

Bakan Yardımcısı

Adres: MEB Beşevler Kampüsü A Blok ANKARA

Bilgi için: Cemil YILMAZ (Şef)

Elektronik Ağ: www.orgm.meb.gov.tr     Tel: 0(312)413 3039

e-posta: cemilyilmaz(©dmeb.gov.tr Faks: 0 (312) 213 13 56

Bu evrak güvenli elektronik imza ile imzalanmıştır. https://evraksorgu.meb.gov.tr adresinden 0eca-4446-38b3-ae32-309f kodu ile teyit edilebilir.

20-06-2019

Yayın: 20.06.2019 - Güncelleme: 26.04.2024 11:55 - Görüntülenme: 996