T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İZMİR / GAZİEMİR - Gaziemir Rehberlik ve Araştırma Merkezi

Cengiz TEĞİŞ - Müdür

     Orta öğrenimini memleketinde tamamladı. Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi ve Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümlerinden mezun oldu. Yüksek Lisansını Ahmet Yesevi Üniversitesi Eğitim Yönetimi ve Denetimi Bölümünde yaptı. Egitimine Sosyoloji öğrencisi olarak devam etmektedir.

 

    Özel Eğitim, Çocuk Gelişimi-Eğitimi, Aile Eğitimi, Kariyer Gelişim, Kişisel Gelişim, Sosyoloji Psikoloji ve Ekip çalışması alanlarında çeşitli çalışmalar yaptı.Bu alanlarda ve Özel Eğitim, Kaynaştırma Eğitimi, Etkili iletişim, Beden Dili Eğitimi,  Bireysel Eğitim Planı(BEP),Bireysel Öğretim Planı(BÖP), Hiperaktivite, Otizm ve Davranış Değiştirme gibi konularda da resmi/özel kurumlarda görev yapan sınıf ve branş öğretmenlerine  seminerler verdi.  ‘’Özel gereksinimi olan çocukların eğitimi, eğitim sorunları ve ailelerin çocuklara yaklaşım ve tutumlarına yönelik yazı, araştırma ve makale çalışmaları bulunmaktadır.

     

      Şiir yazmak, amatörce karakalem -yağlı boya resim yapmak, kitap okumak, yazı yazmak (deneme, roman ve hikaye ), Eğitim ve tarihi araştırmlar yapmak, spor yapmak (masa tenisi, voleybol, futbol, yüzme ve koşu) ve seyahat etmek hobileri arasındadır. Özel eğitimde ilk Roman olan  ´´YÜREĞİME AKAN GÖZYAŞI´´nın yazarıdır.

 

      Bir çok kurul ile birlikte Özel eğitim ile ilgili çeşitli kurul ve komisyonlarda görev yaptı. Milli Eğitim Bakanlığı´na bağlı resmi Okullarda Öğretmenlik, Müdür Yardımcılığı, Kurucu Müdürlük, Müdür Vekilliği ve Müdürlük yaptı. Gaziemire Rehberlik ve Araştıtma Merkezinin kurucu ve  ilk Müdürü olarak görev yapmaktadır.

 

       Bakanlık;

*Özel Eğitim 

*AB ÖZEGEP FORMATÖRÜ.

*ve Özel Eğitim Uygulamaları Farkındalık Eğitici Eğitmeni